Ένας 20χρονος πατέρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα, στον εισαγγελέα, καθώς οι γιατροί στο Παίδων που είχε μεταφέρει το μόλις τεσσάρων μηνών παιδί του, διαπίστωσαν ότι το βρέφος έφερε τραύματα στα πλευρά, ακόμα και στον αμφιβληστροειδή. 
 
Μάλιστα οι γιατροί σε μια πρώτη διάγνωση διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε υποστεί το λεγόμενο τραύμα έντονης πίεσης που συμβαίνει όταν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα βρέφος και αρχίσει να το ταρακουνά με ένταση και πίεση.

Αρχικά ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως προκλήθηκαν τα τραύματα στο βρέφος και ότι ήταν πολύ πιθανό να είχε πέσει από τον καναπέ που το είχε αφήσει για λίγο. Οι αστυνομικοί όμως της ασφάλειας στην Καλαμάτα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, πήγαν στο σπίτι και έκαναν αυτοψία και δεν εντόπισαν να είναι συμβατά τα χτυπήματα με πτώση από τον καναπέ.

Ο πατέρας που ήταν μόνος του στο σπίτι με το μωρό παραδέχθηκε μετά ότι το βρέφος άρχισε να κλαίει έντονα και εκείνος προσπάθησε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει. Όταν γύρισε στο σπίτι και η μητέρα του βρέφους και οι δύο μαζί έφυγαν από την Καλαμάτα και μετέφεραν το παιδί στο Παίδων στην Αθήνα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρή κατάσταση του βρέφους.

 
Οι γονείς συνελήφθησαν, ο πατέρας για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, ενώ η μητέρα συνελήφθη καθώς το σπίτι τους στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα χασίς καθώς επίσης και ένα όπλο.

Αύριο ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή ο 20χρονος πατέρας αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις του.