Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» το 4 μηνών βρέφος από την Κυπαρισσία που φέρεται να κακοποιήθηκε και να ταρακουνήθηκε με δύναμη από τον πατέρα του επειδή… έκλαιγε δυνατά. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, το μικρό παιδί έχει μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού, προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν ο πατέρας και η μητέρα του βρέφους που νοσηλεύεται καθώς είχε εμφανή και βαριά τραύματα αλλά και συμπτώματα του «συνδρόμου ανατάραξης». Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει. Μια δυνατή ανατάραξη του μωρού είτε εκείνο έχει χτυπήσει το κεφάλι του σε επιφάνεια είτε όχι, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο 20χρονος πατέρας του βρέφους, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και από κοινού με τη σύζυγό του αλλά και καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή, αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να κακοποιήσει το μωρό, ενώ η γιαγιά το βρέφους μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι πιστεύει πως ήταν «ατύχημα».

 

Αυτό άλλωστε πρακτικά υποστήριξε και ο πατέρας του μωρού ενώπιων τον δικαστικών αρχών. Συγκεκριμένα, η πλευρά του 20χρονου υποστηρίζει ότι το μωρό είχε «κρίση με έντονο κλάμα», την οποία ο πατέρας προσπάθησε να αντιμετωπίσει, όμως επικαλούμενος την απειρία του στην αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων ισχυρίστηκε ότι τραυμάτισε το μωρό χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, Νίκος Αγγελόπουλος, εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας δήλωσε ότι ευχή όλων είναι το μωράκι να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο 20χρονος αρχικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το βρέφος έπεσε από την κούνια και ότι ο ίδιος το βρήκε όταν είχε πλέον πέσει. Ο ισχυρισμός του όμως δεν έπεισε τις Αρχές, οι οποίες είχαν ήδη ενημερωθεί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το ίδιο είπε και στη μητέρα του βρέφους.

Τι υποστήριξε η γιαγιά

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι ήταν ένα μικρό ατύχημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια τραγική κατάσταση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, το μωρό να γίνει καλά, να έρθει το συντομότερο στο σπίτι του και τα παιδιά μου να είναι καλά, μαζί και αγαπημένοι. Βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και περιβάλλουμε ένα μικρό παιδάκι. Βοηθάμε όσο μπορούμε» σημείωση η γιαγιά του παιδιού και πρόσθεσε ότι ο πατέρας του και γαμπρός της το αγαπάει. «Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν πιστεύω ότι το έκανε από πρόθεση.

Τον έβλεπα ότι το αγαπούσε το μωρό και το φρόντιζε όσο μπορούσε. Η κόρη μου δεν έχει θυμώσει με τον πατέρα, είναι ακόμη πιο δεμένοι και αγαπημένοι. Εύχομαι να παραμείνουν έτσι για πάντα» υπογράμμισε. Μάλιστα δεν απέκλεισε η κακώσεις του μωρού να προέκυψαν κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Τι εκτιμούν οι Αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές εκτιμούν ότι το βρέφος έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ότι δεν ήταν μόνο το ταρακούνημα που ανέφερε προανακριτικά ο πατέρας, και ότι υπάρχει ιστορικό καθώς έχει βρεθεί μώλωπας στο πόδι του παιδιού. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι είχαν πάει το μωρό για εμβόλιο και επειδή δεν καθόταν ήσυχο το έπιασε από το πόδι.

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

Το χρονικό

Το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και από εκεί με σπασμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτα, όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής και αποφάσισαν να διασωληνωθεί και να φύγει για Νοσοκομείο της Αττικής.

Ο 20χρονος πατέρας και 20χρονη η μητέρα, εκλήθησαν από την πρώτη στιγμή να καταθέσουν. Άμεσα άρχισαν να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς και εκείνο της κακοποίησης, αφού τα σημάδια στο κορμί του παιδιού ήταν εμφανή. To απόγευμα συνελήφθη ο πατέρας, με την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωριό της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.

Όπως αναφέρει το best-tv.gr, ήταν εκείνος που προκάλεσε το σύνδρομο στο βρέφος, ενώ είχε αναλάβει τη φροντίδα του εν απουσία της συζύγου του. Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.