Άγνωστοι έκλεψαν συνολικά 20 τόνους καυσόξυλα από το Κοινοτικό Δάσος Λιβαδίου, στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.
 
Τα ξύλα προορίζονταν για να διανεμηθούν δωρεάν και να ζεστάνουν οικογένειες ορεινών περιοχών.

Εκπρόσωπος του Δασικού Συνεταιρισμού Μοδίου υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης.


Όπως είχε ανακοινώσει ο δήμος Θέρμης, κάτοικοι των κοινοτήτων Λιβαδίου και Περιστεράς μπορούν να προμηθευτούν καυσόξυλα σε χαμηλή τιμή, υποβάλλοντας αίτηση στον δήμο.

 
«Μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα»
Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώνει μιλώντας στο grtimes ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης, Αργύριος Μωραΐτης, ο οποίος σημειώνει ότι «κόψαμε ξύλα για να τα μοιράσουμε στους κατοίκους, αλλά κάποιος τα… έκλεψε!».

 
Όπως λέει ο κ. Μωραΐτης, «κάθε χρόνο δίνουμε καυσόξυλα σε δικαιούχους ορεινών περιοχών, όπως η κοινότητα της Περιστεράς και του Λειβαδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από συνεννόηση και υπόδειξη του Δασαρχείου, κόψαμε δεκάδες τόνους ξύλων. Από την ποσότητα αυτή, ένα μερίδιο θα πήγαινε στους υλοτόμους, που πραγματοποίησαν την κοπή. Ωστόσο, μας τα κλέψανε!».

 
Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, «μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα». Κι αυτό γιατί, «φέτος που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για την παροχή καυσόξυλων, τα οποία συνθέτουν έναν τρόπο θέρμανσης όπου έχει στραφεί ακόμη περισσότερος κόσμος, τα… εξαφάνισαν».

Ο ίδιος επιπλέον αποδίδει το συγκεκριμένο συμβάν στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί τα ενεργειακά ζητήματα, λέγοντας πως «αυτό που έκαναν σχετίζεται άμεσα με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση», ενώ εγγυάται πως «οι δικαιούχοι θα λάβουν τις ποσότητες των καυσόξυλων που τους αναλογούν».

 
«Eλπίζω να μην έχουμε ξανά τέτοιο συμβάν», καταλήγει ο αντιδήμαρχος.