Μία εξαιρετική πρωτοβουλία είχαν οι μαθητές, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, του Δημοτικού Σχολείου Σοφικού Κορινθίας όπου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας αναφορικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους μαθητές. Μία ζωγραφιά με θέμα «Τα μπαλόνια της φιλίας», φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές εντός του σχολείου και φιλοξενήθηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η ζωγραφιά αποτύπωσε τη σημασία της φιλίας και του σεβασμού του ατόμου, αξίες οι οποίες πρέπει να διαμορφώνονται στα παιδιά από τη μικρή ηλικία προκειμένου να βρίσκουν εφαρμογή και στην κοινωνία όταν τα παιδιά γίνουν ενήλικοι πολίτες.

Η δημιουργία των μαθητών αναρτήθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, www.sch.gr) το οποίο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το οποίο διασυνδέει και υποστηρίζει 15.927 μονάδες σε όλη την χώρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σχολείου:

«“Τα μπαλόνια της φιλίας”

Τι είναι φιλία; Φιλία είναι αγάπη και υποστήριξη… Φιλία είναι σεβασμός και αποδοχή στη διαφορετικότητα… Φιλία είναι να ζητάς συγγνώμη! Φιλία είναι διασκέδαση και συνεργασία! Φιλία είμαστε εμείς! Εμείς μια ομάδα, μια οικογένεια!
Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Θεοδώρα Κουρεμένου
Δημοτικό σχολείο Σοφικού Κορινθίας»

https://www.sch.gr/ta-mpalonia-tis-filias/