Την άκρη του νήματος για το μυστηριώδες «γκρι κτίριο», για το οποίο μίλησε η 12χρονη από τα Σεπόλια στην κατάθεσή της, προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πρόκειται για τον οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο ο Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι πήγαινε το ανήλικο κοριτσάκι και το βίαζαν παιδόφιλοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις της μικρής.

Η αποκάλυψη για τον οίκο ανοχής ήρθε από την τρίτη, συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε το παιδί, μία ημέρα πριν συλληφθεί η μητέρα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο 53χρονος φέρεται να είχε πάει την 12χρονη πέντε φορές στον διώροφο οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.

Ο οίκος ανοχής βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού, ενώ «κουμάντο» φέρεται να έκανε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Το ποινικό παρελθόν & οι άλλοι τέσσερις οίκοι ανοχής

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για τον «κύριο Β.» με ποινικό παρελθόν για υποθέσεις μαστροπείας, τον οποίον κάλεσαν οι ιερόδουλες την περασμένη Τετάρτη όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στους δύο οίκους ανοχής.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος του 53χρονου και να είχε γνώση για την δράση του, αφού προσυμφωνούσαν τα ραντεβού και έπειτα εμφανιζόταν η ανήλικη.

Πληροφορίες θέλουν τον εν λόγω άνδρα να ελέγχει άλλους 10 – 15 οίκους ανοχής στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στην Αττική. Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς αναμένεται να αναγνωρίσει πρόσωπα των βιαστών που έκλειναν τα ραντεβού με τον Μίχο.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν εκτιμήσεις για 50 με 60 άνδρες που βίασαν την 12χρονη.

Αυτό που αναζητείται τώρα είναι το καταγραφικό από τις κάμερες του οίκου ανοχής.

Γνωστή στις Αρχές η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πώς και η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου οίκου ανοχής είναι γνωστή στις Αρχές και μάλιστα αυτήν την περίοδο είναι κατηγορούμενη για προστασία οίκων ανοχής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συγκεκριμένη είναι κατηγορούμενη από το 2018 σε μια υπόθεση που έφερε στο φως η ΕΥΠ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και κατηγορούμενους που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.