Σοκ προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε ένα 14χρονο αγόρι στο Λαγονήσι την ώρα που πήγαινε στο σχολείο.

Ένα σκυλί όρμησε στο παιδί, το έριξε κάτω και άρχισε να το δαγκώνει στο πρόσωπο, το κεφάλι και τα χέρια.

«Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στα χέρια και για καλή του τύχη ήταν ένας παιδικός σταθμός λίγο πιο κάτω, όπου ήταν ο ιδιοκτήτης με δύο μπαμπάδες έτρεξαν να σώσουν το παιδί. Βέβαια μέχρι να τρέξουν, το σκυλί τον είχε δαγκώσει, ήταν απόσταση περίπου 300 μέτρων», λέει η μητέρα του μαθητή.

Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Ο σκύλος, ράτσας Ακίτα, επιτέθηκε στον ανήλικο την ώρα που πήγαινε στο σχολείο με το πατίνι του. Ο ιδιοκτήτης κοντινού βρεφονηπιακού σταθμού άκουσε τις φωνές του και μαζί με δύο άλλους άνδρες ακινητοποίησαν τον σκύλο και έσωσαν το παιδί.

«Ακούσαμε φωνές, ο ξάδερφός μου την ώρα που το σκυλάκι επιτέθηκε στο παιδί πάρκαρε το αυτοκίνητό του, έτρεξε, έδιωξε το σκυλί, το παιδί ήταν γεμάτο αίματα, ήταν ταραγμένο πολύ, πόναγε το χέρι του. Το είχε δαγκώσει στο χέρι και το πρόσωπο», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

«Πήραν το παιδί αιμόφυρτο και το πήγαν στο Κέντρο Υγείας στο Λαγονήσι. Ήταν σοκαριστικό αυτό και για το παιδί και για μένα», λέει η μητέρα του.

«Κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή»
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου που επισκέφθηκε τον 14χρονο στο νοσοκομείο, υποστήριξε πως ο σκύλος βγήκε από την αυλή του σπιτιού επειδή άφησε κάποιος την πόρτα ανοιχτή.

«Του εξήγησα πως ‘αυτό που μου λέτε δεν μου λέει κάτι εμένα, εάν μου σκότωνε το παιδί μου θα μου λέγατε ‘συγγνώμη κάποιος άφησε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή’;».

Η μητέρα υπέβαλε μήνυση στον ιδιοκτήτη του σκύλου. Το παιδί βγήκε από το νοσοκομείο, όμως τα τραύματα που φέρει θέλουν χρόνο για να επουλωθούν.