Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου του κορονοϊού από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ανησυχία για νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού
Για νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον Ant1, είναι σίγουρο ότι αρχές Νοεμβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένουμε τη μεγαλύτερη έξαρση.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο πίεσης στα νοσοκομεία, καθώς όπως είπε αυτή θα είναι ανάλογη με αυτή που είχαμε το καλοκαίρι. «Δεν θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε τους 150 διασωληνωμένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Επανέλαβε τη σύσταση για εμβολιασμό με την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί.

Πάντως, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται να γίνουν άλλες δόσεις εμβολίου για φέτος, μετά τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να βγει σύσταση για εμβολιασμό στους κάτω των 60 ετών.