«...Εγώ είχα την καραμπίνα στα χέρια μου, μου την έδωσε ο αδελφός μου για να κυνηγήσω ένα αγριογούρουνο. Απομακρύνθηκα λίγο για να το κυνηγήσω και ούτε κατάλαβα πώς έγινε και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο αδελφός μου να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Ήταν ατύχημα, ούτε κατάλαβα πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο».

 
Ο 14χρονος περιέγραψε με αυτόν τον τρόπο στους αστυνομικούς όλα όσα έγιναν λίγα μέτρα μακριά από το μαντρί του χθες το απόγευμα στη Μάνδρα, όταν ο 17χρονος αδελφός του έπεφτε νεκρός, πυροβολημένος στο κεφάλι.

Ο πατέρας τους, στις καταθέσεις του, είχε πει ότι δεν είχε καραμπίνα, σήμερα όμως παραδέχθηκε ότι είχε μία παράνομη σε ένα σεντούκι.

 
«... Δεν είπα τίποτα σε κανέναν όταν είδα τον αδελφό μου πεσμένο στο έδαφος, φοβήθηκα, τρομοκρατήθηκα, και γύρισα στο σπίτι» συμπλήρωσε ο 14χρονος λίγο πριν αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

 
Για τον πατέρα θα σχηματιστεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για τον νόμο περί όπλων, ενώ ο 14χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 
Νωρίτερα, ο 14χρονος βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να γίνει αναπαράσταση, ενώ ο πατέρας του εξεταζόταν.

 
Υπάρχουν κάποια κενά στους ισχυρισμούς του 14χρονου, γι' αυτό τον πήγαν στο σημείο της δολοφονίας, για να δείξει πώς έγινε και πού πέταξε το όπλο.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν το όπλο στο πρώτο στάδιο αυτοψίας και εκτιμούν ότι το όπλο απορρίφθηκε πρόχειρα εκεί αργότερα.

 
Επίσης αναμένεται το Σάββατο η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να καθοριστεί η απόσταση από την οποία έχει βληθεί το θύμα, όπως και το ύψος, καθώς ο 14χρονος έχει μικρό ύψος και σωματοδομή.