Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό που βίωσε τον εφιάλτη των βιασμών και της μαστροπείας.


Στοιχεία για άλλους 9 άνδρες, τους οποίους αναγνώρισε στην τελευταία της κατάθεση το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, αναζητούν οι Αρχές. Σκοπός είναι να ξεκαθαριστεί τι μηνύματα αντάλλαξαν, εάν συναντήθηκαν και πού με το παιδί και το κυριότερο, εάν το βίασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπά τους, και πλέον αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν τα στοιχεία που θα παραδοθούν στην ανακρίτρια επαρκούν ώστε να εκδοθούν εντάλματα για νέες συλλήψεις.

«Έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα, οπότε προφανώς θα υπάρχουν και άλλες συλλήψεις. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα κύκλωμα πίσω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο κ. Λύτρας.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση άρχισε ήδη να αποστέλλει κλήσεις προς απολογία και σε άνδρες που έχουν ταυτοποιηθεί ότι είχαν λάβει φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης με την κατηγορία που τους αποδίδεται να είναι πορνογραφία ανηλίκων.

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου η μητέρα της
Την ίδια ώρα, η μητέρα της 12χρονης αναμένει την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για το εάν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη.

Το μικρό κορίτσι πάντως, στην κατάθεσή του, την έχει αθωώσει πλήρως.

«Τα δύο μεγάλα την επισκέπτονται στη φυλακή και όπως όλα τα παιδιά έτσι και η 12χρονη ευελπιστούν ότι αυτός ο Γολγοθάς με τη μητέρα θα τελειώσει σύντομα. Τα παιδιά θα πάνε στη γιαγιά, έχει εκφράσει την επιθυμία και η θεία να κρατήσει στη Λευκάδα την 12χρονη μαζί με κάποιο από τα αδέλφια της», σημείωσε ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Η γιαγιά των παιδιών χαρακτήρισε «μεταμορφωμένο τέρας» τον 53χρονο παιδεραστή Ηλία Μίχο.

«Πούλαγε χαμόγελο και αγάπες και ξεγέλασε τα παιδάκια… Έλεος πια, αυτό είναι τέρας, δεν είναι άνθρωπος. Μεταμορφωμένο τέρας είναι. Δεν ήξερα ότι είχε φτάσει τόσο πολύ στα άκρα. Απλά έμαθα ότι είχε βιάσει το παιδί και ήθελα να πάω και δε με άφηναν με τίποτα να πάω εκεί στο μαγαζί του. Λέω τουλάχιστον εγώ τα χρόνια μου τα πέρασα, να τον θάψω με τα χέρια μου ζωντανό. Έτσι είπα ακριβώς» δήλωσε η γιαγιά της 12χρονης.

Το ενδεχόμενο ο Ηλίας Μίχος να είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει δύο ακόμη ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14 ετών βρίσκεται υπό διερεύνηση, με τις Αρχές να ανασύρουν από το κινητό του διαγραμμένα αρχεία τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν επιπλέον «φως» στην υπόθεση σοκ.