Σε εξέλιξη, με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου, βρίσκεται προκαταρτική έρευνα, με αφορμή πολλές καταγγελίες πολιτών για τα αδέσποτα σκυλιά που σχηματίζουν αγέλες και γίνονται επικίνδυνα για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Σύμφωνα με το magnesianews, η προκαταρκτική ζητήθηκε μετά από πολλές καταγγελίες περιοίκων στην Άλλη Μεριά και στο Κατηχώρι ότι αδέσποτα σχηματίζουν αγέλες και επιτίθενται σε κόσμο, ενώ σε μια περίπτωση δάγκωσαν παιδί που έπαιζε.


Όπως αναφέρουν πολλοί κάτοικοι των δύο περιοχών, το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει παραγίνει, κάτοικοι και επισκέπτες δεν τολμούν να βγουν στον δρόμο, διότι τα σκυλιά που κυκλοφορούν σε αγέλες είναι επιθετικά και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του αντιδημάρχου Βόλου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Απόστολου Ζαρκάδα – Βεργή, με αφορμή το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στα Κάτω Λεχώνια, όπου είχαν δαγκώσει ένα παιδάκι 8 χρονών που έπαιζε. Αν και στην προκειμένη περίπτωση από την προκαταρκτική προκύψουν ενδείξεις ενοχής, είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν νέες διώξεις.