Σε σοκαριστικές καταγγελίες προέβη ο 23χρονος για τον κληρικό  στα Τρίκαλα, ο οποίος κατηγορείται για απάτη που αφορά έρανο υπέρ του ίδιου νεαρού. Τα χρήματα δεν αποδόθηκαν στον 23χρονο και ο ιερέας κατηγορήθηκε για απάτη και τέθηκε άμεσα σε αργία. 
 
Ο νεαρός εξηγεί στην τοπική ιστοσελίδα Trikalanews.gr πως γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, καταγγέλλει βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο, ενώ υποστηρίζει πως έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε» αναφέρει ο 23χρονος, ενώ κλαίγοντας συνεχίζει λέγοντας πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος.

«Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδα του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Με έκαιγε με σταυρό γιατί είχα δαιμονιστεί»
Όπως υποστηρίζει ο νεαρός, ο ιερέας, «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης», γεγονός που ο 23χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία.

«Μετά τα όσα έχω περάσει και το μεγάλο κακό που μου έκανε» ο 23χρονος ισχυρίζεται πως από τη στιγμή που «ξεσκεπάστηκε» η υπόθεση «με ενόχλησε ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ, λέγοντάς μου, πως ότι έκανε, το έκανε για το καλό μου».

Ο έρανος - απάτη
 
Όσον αφορά τον έρανο που έγινε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, ο 23χρονος λέει «πως ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;».

Την ίδια ώρα, ο νεαρός αφού επισημαίνει πως ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει, ζητά συγνώμη από όλα τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Σε αργία ο κληρικός
Σε βάρος του κληρικού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομοθεσίας περί εράνων ενώ μόλις η οικεία Μητρόπολη ενημερώθηκε για την υπόθεση ο ιερομόναχος τέθηκε άμεσα σε αργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, ο κληρικός πραγματοποιούσε μεσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έρανο υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης ατόμου που είχε προβλήματα υγείας. Για την συγκέντρωση των δωρεών, είχε δώσει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, στον έναν εμφανιζόταν ως δικαιούχος ο κληρικός και στον άλλον το άτομο που είχε την ανάγκη των χρημάτων.

Ωστόσο, όπως εξακριβώθηκε, ο δράστης διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του έχοντα την ανάγκη των δωρεών και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ. Το ποσό αυτό ποτέ δεν έφθασε στα χέρια του δικαιούχου.

Στην κατοχή του κληρικού βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) κ.ά.).
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα trikalavoice.gr ο νεαρός Τρικαλινός είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Ιεράρχη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή σε Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος.

Επέστρεψε το 2021 σε όμορη Μητρόπολη των Τρικάλων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα.

Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του. Βρήκε καταφύγιο σε άλλη Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε και από εκεί, ενώ αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον και των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων.