Κάτω από την πίεση των Ευρωομάδων και λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του Εισαγγελέα, η Εύα Καϊλή έχασε όλες τις αρμοδιότητές της ως αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Την απόφαση ανακοίνωσε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Yπό το πρίσμα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, αποφάσισα να αναστείλω με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις εργασίες που σας έχω αναθέσει υπό την ιδιότητά σας ως αντιπροέδρου τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι Σοσιαλδημοκράτες που διέγραψαν χθες την κ. Καϊλή θα ζητήσουν την καθαίρεση της από τη θέση της αντιπροέδρου.


Αύριο οι ανακοινώσεις από την Εισαγγελία

Υπενθυμίζεται ότι υπό κράτηση βρίσκεται από χθες η Εύα Καϊλη με την κατηγορία της εμπλοκής σε υπόθεση διαφθοράς και συγκεκριμένα δωροληψία από το Κατάρ.

Παράλληλα, ακόμη τέσσερα άτομα προσήχθησαν και κρατούνται από τις βελγικές αρχές. Ανάμεσά τους φέρεται να είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, αλλά και ο πατέρας της, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.


Νωρίτερα, διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, τόνισε στο ΑΠΕ πως κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της στη βελγική πρωτεύουσα δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις Αρχές.

Σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, οι συλληφθέντες θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης, ενώ σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο δικαστής θα προβεί την Κυριακή το πρωί πριν τις 12:00 σε ανακοινώσεις αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στην κυρία Καϊλή και στους υπολοίπους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.