Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. 


Έχουν περάσει λίγα λεπτά από την ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας κι οι σπασμένες προθήκες στο εσωτερικό του καταστήματος αποτυπώνουν ένα μέρος από τις σκηνές που προηγήθηκαν, με τους 4 δράστες να ακινητοποιούν τον φύλακα και στη συνέχεια την υπάλληλο και αμέσως μετά να γίνονται καπνός με πανάκριβα ρολόγια της εταιρείας.


Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων στο Live News, οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος που αναλύονται από αξιωματικούς της αστυνομίας, μαζί με τα λόγια της υπαλλήλου που έζησε τον τρόμο το πρωί, ρίχνουν περισσότερο φως στο ταχύτατο και άρτια οργανωμένο χτύπημα.


Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας. Οι 4 δράστες που φορούσαν κουκούλες full face για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στον φύλακα, τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα από τα όπλα που κρατούσαν και τον ακινητοποίησαν.


Μπήκαν στα ενδότερα και αφού έσπασαν τις προθήκες με σφυρί, πήραν, σύμφωνα με πληροφορίες, 23ρολόγια, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η υπάλληλος μέσα στο κατάστημα δεν αντιστάθηκε. Οι 4 ληστές ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το χτύπημα ταχύτατα. Την απείλησαν και η γυναίκα που βρισκόταν απέναντί τους, έμεινε στη θέση της.


Οι δράστες πήγαν κατευθείαν στα σημεία που υπήρχαν τα πιο ακριβά εκθέματα του καταστήματος και πολύ γρήγορα τα πήραν στα χέρια τους. Αμέσως μετά διέφυγαν με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού προς την οδό Σταδίου και κατάφεραν να απομακρυνθούν.

Οι ληστές κατάφεραν να αιφνιδιάσουν, σε μια περιοχή γεμάτη κόσμο. Όπως φαίνεται φόρεσαν τις κουκούλες λίγα μόνο μέτρα από το κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη και πετάχτηκαν μπροστά στον φύλακα που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Από τις προθήκες του καταστήματος έκαναν φτερά πανάκριβα ρολόγια. Rolex χρυσά, ορισμένα γεμάτα με πολύτιμους λίθους, η αξία των οποίων ζαλίζει. Συνολικά, η λεία των κλοπιμαίων αγγίζει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μισό εκατομμύριο ευρώ.