Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Le Soir, η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χιλιάδες ευρώ που ήταν στο σπίτι της, ενώ πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια η Εύα Καϊλή, όταν η αστυνομία σταμάτησε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι λίγο αφότου έφυγε από το διαμέρισμά τους, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι, καθώς και δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δημοσίευμα της «La Repubblica» με τίτλο «Η ομολογία της Εύας Καϊλή» αναφέρει ότι η 44χρονη πολιτικός ενώπιον των βελγικών αρχών παραδέχτηκε ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συντρόφου της και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, όπως και για τις βαλίτσες με τα χρήματα.

Η εφημερίδα παρουσιάζει αποσπάσματα από την ομολογία της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

«Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα», αναφέρουν τα πρακτικά όπως –σύμφωνα με την εφημερίδα- κρατήθηκαν από τον Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου.

Τις ίδιες πληροφορίες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση παρουσιάζει και η γνωστή βελγική εφημερίδα «Le soir», η οποία μάλιστα αναφέρει ότι μόλις η βελγική αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα.

Το περιοδικό Κnack αποκαλύπτει τον πανικό της Εύας Καϊλή μετά την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμά της, αλλά και την προσπάθειά της να προειδοποιησει δύο ακόμα εμπλεκόμενους ευρωβουλευτές

«Η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει το Knack.

«Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν στο επίκεντρο του σχεδίου της κλίκας Παντζέρι», γράφει η La Reppublica.

Η Corriere della Serra επικοινώνησε με τη Μανταλένα Καϊλή, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει χρήματα από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ. Παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Όσο για τις κατηγορίες που βαραίνουν την αδερφη της, η Μανταλενα Καϊλή είπε στην ιταλική εφημερίδα: «θα γίνει δίκη και θα δούμε».

Η Εύα Καϊλή, από τις φυλακές Χάρεν συνεχίζει να δηλώνει αθώα. Ο συνήγορος της οικογένειας Καιλή απαντά και για δημοσιεύματα συγκεκριμένων ιστοσελίδων που στη συνέχεια κατέβηκαν, σύμφωνα με τα οποία 20 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της σε τράπεζα του Παναμά.

Οι Βελγικές αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεσή του στοιχεία φωτιά που θα δυσκολέψουν την απολογία της Εύας Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής καλείται να δικαιολογήσει το περιεχόμενο της βαλίτσας. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Αnsa, μέσα στην βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της εκτός από τις 600.000 ευρώ, υπήρχε ένα μπιμπερό, γάλα και ένα ipad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η 2 ετών κόρη της.

Καλείται όμως και να απαντήσει και σε μία σειρά ερωτημάτων…

«Μοιάζουμε με τη συμμορία των 11»
Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα La Repubblica για τον τρόπο δράσης του εγκεφάλου του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο πρώην ευρωβουλευτής, δωροδοκούσε τους ευρωβουλευτές μοιράζοντας λεφτά σε φακέλους που είχαν τυπωμένο τον Άγιο Βασίλη, ενώ, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα οι βελγικές αρχές κατέγραψαν ενδιαφέρουσες συνομιλίες στο σπίτι του Παντσέρι στις 10 Οκτωβρίου, όταν τον επισκέφτηκε ο τότε ηγέτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι.

Ο Παντσέρι του παρέδωσε τους φακέλους και φέρεται να του είπε αστειευόμενος «μοιάζουμε με τους τύπους από το Ocean’s eleven».