Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε επίκεντρο στην Εύβοια. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας ενώ το εστιακό βάθος ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, μόνο 10 χλμ, το οποίο εξηγεί και το λόγο που η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Αττική.

Δεύτερος ισχυρός σεισμός στην περιοχή μέσα σε ένα μήνα. Τι είπε τότε ο Άκης Τσελέντης

Ο σημερινός σεισμός στην Εύβοια είναι ο δεύτερος ισχυρός σεισμός στην περιοχή μετά τα 4,8 Ρίχτερ της 29ης Νοεμβρίου.

Τότε, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, εξέφρασε την ανησυχία του και για το ρήγμα στις Αλκυονίδες το οποίο έχει συγκεντρώσει, σύμφωνα με όσα ανέφερε, μεγάλη ποσότητα σεισμικής ενέργειας.

«Ο σεισμός έγινε σε μια περιοχή που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια γεγονότα» σημείωσε τότε, καθώς ήταν μια περιοχή που δεν έδινε τέτοιους σεισμούς.

«Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μπορεί και με γεγονότα της τάξης του 4, η οποία μπορεί να κρατήσει και μια βδομάδα ακόμα, γι΄ αυτό πρέπει ο κόσμος να λαμβάνει υπόψη του τα γνωστά μέτρα ατομικής προφύλαξης» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Σε ερώτηση για πιθανό μεγαλύτερο σεισμό (όπως ο σημερινός) ο κ. Τσελέντης, ανέφερε ότι από τα μέχρι τότε δεδομένα τα οποία είχε συγκεντρώσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η πιθανότητα αυτή δεν ήταν ισχυρή.

«Βέβαια η Ελλάδα είναι γεμάτη ρήγματα. Πάντως, η δικιά μου εκτίμηση και των συνεργατών μου εδώ, είναι ότι μάλλον ήταν το κυρίως γεγονός κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα» συμπλήρωσε.