Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε υψόμετρο 800 μέτρων θα σημειωθούν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

 
Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ έως και τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

 
Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Από τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη (19/1/2023) στο βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (20/1/2023). Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.
Από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Από τις προμεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1.000-1.200 μέτρα).

Από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.