Στην Ελευσίνα προσγειώθηκε εσπευσμένα το C-130 που μετέφερε τη δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ προς το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο αεροσκάφος, αμέσως μετά την απογείωσή του από τη Θεσσαλονίκη για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, εμφανίστηκε μία ένδειξη «μικρής βλάβης», η οποία όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

Η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ αναχώρησε για την Τουρκία προκειμένου να μπει «στη μάχη» της διάσωσης εγκλωβισμένων αγνοουμένων από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα θα αναχωρήσει για Τουρκία με άλλο C-130 σε περίπου μία ώρα.

Η αναχώρηση από την 113 Πτέρυγα Μάχης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η απόφαση για την αποστολή και δεύτερης ομάδας βοήθειας πάρθηκε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Η δεύτερη ελληνική αποστολή αναχώρησε με C130 από την 113 πτέρυγα μάχης στη Θεσσαλονίκη με προορισμό την επαρχία Χατάϊ, βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία. Εκει θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης που πραγματοποιεί ήδη απο χθες η πρώτη ελληνική αποστολή, που έχει ήδη διασώσει 4 άτομα απο τα χαλάσματα.

Στη δεύτερη ελληνική αποστολή περιλαμβάνονται 15 πυροσβέστες της 2η ΕΜΑΚ, ένα γιατρός και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ,, ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει , και ο ο διασωστικός σκύλος «Τάλως» (βελγικός ποιμενικός).

Δείτε εικόνες και βίντεο: