Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας χορήγησε αναστολή στην έφεση. Νωρίτερα το δικαστήριο καταδίκασε τον ηθοποιό σε συνολική κάθειρξη 8 ετών έπειτα από συγχώνευση για τις δύο απόπειρες βιασμού.

  
Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Ειδικότερα το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλλε κάθειρξη έξι ετών για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε για τη δεύτερη.

Στη συνέχεια μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η συνολική ποινή κάθειρξης συγχωνεύθηκε σε οκτώ έτη με ποινή βάσης τα έξι χρόνια και δύο έτη για την έτερη πράξη.

 
«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος ,δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η κ. Στέλλα Στόγια η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε στην απολογία του πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η Εισαγγελέας.

 
Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ηθοποιό για δύο απόπειρες βιασμού, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος για την κατηγορία του βιασμού.

 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού και ο ομόφωνα ένοχος για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των άλλων δύο ηθοποιών γυναικών που τον κατήγγειλαν.

 

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας