Μία τραγωδία είχαμε στη Θεσσαλονίκη όταν υπάλληλοι του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» εντόπισαν νεκρό ένα κοριτσάκι 2,5 μόλις ετών που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στο Ίδρυμα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής.

Το άτυχο παιδάκι φιλοξενείτο εδώ και δύο χρόνια στη δομή, όπου ήρθε έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου δημοσιογραφικού site της Θεσσαλονίκης thestival.gr, το κοριτσάκι τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το βράδυ της Πέμπτης, το άτυχο κοριτσάκι εξετάστηκε από γιατρό του ιδρύματος, οποίος έκρινε αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο όπου εξετάστηκε και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα το κοριτσάκι θα επέστρεφε πίσω στη μητέρα του.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, το παιδάκι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από εργαζόμενους. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ όπου και έφτασε στο σημείο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Για το τραγικό συμβάν θα διαταχθεί διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.