Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί στον εισαγγελέα ο ένας από τους δύο σταθμάρχες οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την επόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για τον σταθμάρχη που εργάζεται με σύμβαση αορίστου εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή.

Αναμένεται ο συμβασιούχος σταθμάρχης και γύρω στις 12 αναμένεται να εμφανιστεί και ο προϊστάμενος επιθεώρησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητήσουν και εκείνοι προθεσμία για να απολογηθούν.

Στο επίκεντρο βρίσκονται το κουβάρι της αλληλουχίας λαθών και παραλείψεων, με τις μονοδρομήσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων, λίγες ώρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων, κρίσιμα έγγραφα, ενώ το βαρδιόχαρτο στο οποίο υπάρχει παρέμβαση με διορθωτικό υγρό, βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Οι σταθμάρχες οι οποίοι φέρονται – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης – να αποχώρησαν από τη δουλειά τους νωρίτερα από τις 23.00, οπότε έληγε η βάρδια, ο ένας στις 22.10 και ο άλλος στις 22.20.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο και βεβαίως θεωρείται πιθανό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και νέες διώξεις.

Τρία παιδιά δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ

Για ακόμη μία εβδομάδα τρεις νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή της τους στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον εικοσάχρονο Γεράσιμο που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει τη δική της μάχη η Δάφνη, ενώ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται μία 26χρονη κοπέλα που είναι εγκαυματίας και πολυτραυματίας.

Η κατάσταση υγείας της 26χρονης είναι σταθερή, σύμφωνε με τις εκτιμήσεις των γιατρών της, αλλά έχει να διανύσει ακόμα δρόμο για να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας.