Το μάθημα στο 2ο ΕΠΑΛ του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ξαφνικά η πόρτα άνοιξε και δύο άτομα μπούκαραν στην τάξη αναστατώνοντας μαθητές και καθηγήτρια.

Η 62χρονη εκπαιδευτικός που παρέδιδε εκείνη την ώρα μάθημα, προσπάθησε να τους απομακρύνει και τότε ο ένας εκ των δραστών κλώτσησε την πόρτα και την χτύπησε στην κοιλιά. Η άτυχη καθηγήτρια τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο νεαροί εξωσχολικοί που είχαν καταφέρει να τρυπώσουν στο σχολείο, πάνω στον πανικό που δημιουργήθηκε κατάφεραν να απομακρυνθούν.

Γίνεται έρευνα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες είναι πιθανότατα Ρομά και αυτή τη στιγμή ερευνώνται τα αίτια της εισβολής τους στο σχολείο και η πιθανή εμπλοκή κάποιου εκ των μαθητών.  Αν δηλαδή κάποιος ή κάποια έδωσε πληροφορίες στους δράστες για το πώς θα μπουν και σε ποια τάξη πρέπει να κατευθυνθούν. 
Το περιστατικό πάντως έρχεται να προστεθούν στην αλυσίδα παρεμφερών γεγονότων στο σχολείο. 

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί και καταλήψεις στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, έχουν προβληματίσει έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί οριστική λύση. Μετά από κάθε παρατράγουδο περνάει λίγο διάστημα που τα πνεύματα ηρεμούν και στη συνέχεια καταγράφεται ένα νέο επεισόδιο.