Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους διασημότερους και σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, προδώθηκε από την καρδιά του σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, σε ηλικία 60 ετών.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο και οκτώ μέρες μετά την εγχείριση, πήρε εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να αναρρώσει στο σπίτι του.

Ο μεγάλος άσσος του ποδοσφαίρου γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960 στο Μπουένος Άιρες, και όχι μόνο έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Η είδηση του θανάτου του "Ντιεγκίτο", του αγαπημένου "Πίμπε Ντ'Όρο" (Χρυσού Παιδιού), δημοσιεύθηκε στο τοπικό "Clarin" πριν από λίγο, και η είδηση κυκλοφόρησε ταχύτατα σ' ολόκληρο τον όλον τον πλανήτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του μαζί η κόρη του Ντάλμα, στο προάσιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες", αισθάνθηκε δύσπνοια.

Μετά από την επέμβαση στον εγκέφαλο στην οποία είχε υποβληθεί, ανάρρωνε υπό την επίβλεψη ιατρικού προσωπικού, που παρέμενε σε 24 βάση κοντά του για να επιβλέπει την κατάσταση της υγείας του. Παραταύτα, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί της ομάδας που τον παρακολουθούσε δεν κατάφερε να κερδίζει το πιο κρίσιμο ματς της ζωής του.

"Εις το επανιδείν, Ντιέγκο. Είσαι αθάνατος σε κάθε καρδιά του πλανήτη του ποδοσφαίρου", αναφέρει το αποχαιρετιστήριο tweet της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής  μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του.