Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Ilina» με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία θα συνεχίσει να επηρεάζει σχεδόν το σύνολο της χώρας και κατά τη διάρκεια της Τρίτης (04/04).

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, από την αρχή του εικοσιτετραώρου βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές, θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Ιονίου, της νότιας ηπειρωτικής χώρας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

 
Βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, αναμένονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.


Από τις πρωινές της Τρίτης έως τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Χαλκιδική, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες στις περιοχές που τα φαινόμενα θα είναι έντονα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.