Την προληπτική ανάκληση παιδικής οδοντόβουρτσας ανακοίνωσε η AIM.

Η απόφαση αφορά την παιδική οδοντόβουρτσα 2-6 ετών της AIM και ο λόγος της ανάκλησης αφορά τον πιθανό κίνδυνο κατάποσης που ενέχει το καπάκι για πολύ μικρά παιδιά. 

«Η ανάκληση πραγματοποιείται αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος κατάποσης και πνιγμού για πολύ μικρά παιδιά από το πλαστικό καπάκι ταξιδίου/φύλαξης που καλύπτει την κεφαλή του προϊόντος, σε περίπτωση μη ενδεδειγμένης χρήσης», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ίδια η οδοντόβουρτσα «παραμένει απόλυτα ασφαλής προς χρήση και μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά», επισημαίνει η εταιρεία. Για αυτό, συνιστά στους καταναλωτές «να απορρίπτουν μόνο το καπάκι με ασφαλή τρόπο και σε μέρος που δεν έχουν πρόσβαση πολύ μικρά παιδιά».

Η AIM σημειώνει πως δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και συμπληρώνει η συσκευασία του προϊόντος περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο σωστής χρήσης της οδοντόβουρτσας.

«Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει σαφώς ότι το προϊόν απευθύνεται σε παιδιά 2 ετών και άνω και ότι τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να επιβλέπονται από έναν ενήλικα όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους καταναλωτές για οποιαδήποτε ταλαιπωρία.