Ο Γιώργος Βουτσίνος, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σειρά «Λάμψη» ως αστυνόμος Βούρβαχης, έφυγε από τη ζωή χθες Πέμπτη σε ηλικία 85 ετών.

Ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, μετά τη δημοσίευση συνέντευξης της συζύγου του, Βάντας Καρακατσάνη.

«Εδώ και έναν μήνα ο Γιώργος είχε εισαχθεί με ειλεό στο νοσοκομείο. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν μπορούσε να γίνει καμία εγχείρηση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε ότι θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα.
Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο, μου λέει: “Βάντα μου, κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο”. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο βρε Γιώργο μου και θα βγεις μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα. βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο (Φώσκολο)”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο», είπε η Βάντα Καρακατσάνη στην εφημερίδα Espresso.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βουτσινός


Ο Γιώργος Βουτσίνος σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1966. Ερμήνευσε πολλούς ρόλους στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ σκηνοθέτησε παραστάσεις, αλλά έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από την τηλεόραση.



Από το ξεκίνημα της καριέρας του συνεργάστηκε με τον Νίκο Φώσκολο, στη σειρά «Άγνωστος πόλεμος». Ακολούθησαν οι εμφανίσεις σε αρκετές ακόμη τηλεοπτικές σειρές- «Η γειτονιά μας», «Εν τούτω νίκα», «Φάρος», «Πορφύρα και αίμα» μεταξύ άλλων- και τη δεκαετία του ‘90 έπαιξε στη «Λάμψη» και το «Καλημέρα ζωή», όταν το όνομά του συνδέθηκε με τον ρόλο του «αστυνόμου Βούρβαχη».



Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί έκαναν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».