Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκισή της, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής θα κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς βραχιολάκι, αλλά υπό δικαστική επιτήρηση.

Στην Εύα Καϊλή που κατηγορείται για την υπόθεση του Qatar Gate επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί, καθώς η σχετική απόφαση δεν κοινοποιηθεί στους συνηγόρους υπεράσπισής της, ούτε στον Ελβετό Σβεν Μαρί ούτε στον Έλληνα Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Επαναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε στις 14 Απριλίου και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης. Σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα είχε βγει από τη φυλακή και ο σύντροφός της, Φραντζέσκο Τζιόρτζι.

Πλέον, η Εύα Καϊλή είναι όχι μόνο ελεύθερη αλλά της αφαιρέθηκε και η ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό της, στις άμεσες προτεραιότητες είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βελγικής Εισαγγελίας, το «βραχιολάκι» δεν είναι πλέον απαραίτητο για την υπόλοιπη διερεύνηση του Qatar Gate και συνεπώς η Εύα Καϊλή θα συνεχίσει να βρίσκεται εκτός φυλακής χωρίς τον αυστηρό περιοριστικό όρο.