Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση υγείας της 40χρονης που διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
 
Η γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο την Τρίτη (4/07) με έντονα συμπτώματα και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού κρίθηκε αναγκαία η άμεση εισαγωγή της στη ΜΕΘ.
Οι θεράποντες γιατροί κρίνουν την κατάστασή της ως εξαιρετικά κρίσιμη.

«Βρίσκεται με βαριά λοίμωξη, βαριά σηψαιμία στη ΜΕΘ. Από κάποια εστία προφανώς έκανε σηψαιμία, βρίσκεται στο σύνδρομο του τοξικού σοκ, η κατάστασή της είναι πολύ βαριά», ανέφερε στο Mega ο πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι «οι γιατροί και των δύο νοσοκομείων κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να τα καταφέρει. Μου είπαν πως η κατάσταση της υγείας της είναι πολύ σοβαρή. Εάν είχε πετύχει ο οικογενειακός γιατρός, δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ αλλά θα είχε ελεγχθεί νωρίτερα».

 
Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση του συμβάντος.

Το χρονικό
Σύμφωνα με τους οικείους της, η γυναίκα παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα την περασμένη εβδομάδα, οπότε και απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος της χορήγησε αντιβίωση.
Η 40χρονη χειροτέρευε κάθε μέρα και περισσότερο και τελικά μεταφέρθηκε χθες με υψηλό πυρετό και δύσπνοια στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάστασή της. Μετά από τις προσπάθειες των γιατρών για να τη σταθεροποιήσουν, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στη ΜΕΘ όπου τα ξημερώματα, υπέστη ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί ειδική αντλία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να υποστηριχθεί η καρδιά της.

Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα κόλλησε από τα παιδιά της, καθώς τα δυο από αυτά είχαν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά προσβλήθηκαν από αδενοϊό και είχαν αρνητικό τεστ για στρεπτόκοκκο.