Το βράδυ που πέρασε για τους κατοίκους της Μάνδρας και των άλλων οικισμών ήταν εφιαλτικό. Τα μέτωπα αναζωπυρώνονταν συνεχώς, και οι άνθρωποι ξενύχτησαν και ήταν έτοιμοι με σάκους στα χέρια με λίγα ρούχα, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η κάμερα του MEGA κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες.


Λιπόθυμος από την εξάντληση και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, ένας πυροσβέστης στο χωριό Κανδήλι στα Μέγαρα. Γύρω του οι κάτοικοι προσπαθούν να τον συνεφέρουν. Συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στη προσπάθεια της εκκένωσης του χωριού.

Οι αστυνομικοί πόρτα-πόρτα αναζητούν εγκλωβισμένους και βοηθούν τους κατοίκους να εκκενώσουν.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στο χωριό και το απειλούν.

Εκρήξεις ακούγονται εκεί που βρίσκονται πυλώνες ηλεκτροδότησης, κυκλωμένοι από φλόγες.

Νέο μήνυμα από το 112
Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 σε Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών για εκκένωση προς Μέγαρα.

«Και που να πάμε; Εδώ είναι όλα όσα έχουμε. Να μείνουμε στο νοίκι;», είπε ένας κάτοικος.

Κινδύνεψε η κατασκήνωση «Μελετάκι», η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

«Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Στους οικισμούς είναι υπό έλεγχο. Έχουν καεί κάποια σπίτια στον οικισμό Πλάτωνα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός.

Η μάχη για να μην απειλήσουν οι φλόγες τα διυλιστήρια ήταν ολονύχτια. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν πάλι στη μάχη και απέτρεψαν το μεγάλο κίνδυνο.

Απόκοσμες εικόνες με πυκνούς καπνούς που κάνουν τη νύχτα – μέρα
Απόκοσμες είναι οι εικόνες με τα καμένα σπίτια στον οικισμό της Μάνδρας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, δεν έφτασαν ποτέ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρά τις αμέτρητες κλήσεις που έκαναν.

Μητέρα έμεινε όλο το βράδρυ να ρίχνει νερό στο σπίτι της, καθώς δεν μπορούσε να φύγει λόγω του ότι έχει ένα παιδί ΑμεΑ.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα έφτασε κλιμάκιο ώστε να διαπιστωθεί ποια σπίτια μπορούν να φτιαχτούν και ποια όχι.