Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Τρίτης 18/07 στη Ρόδο.
 
Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα σε δασική έκταση στις περιοχές μεταξύ Απολλώνιας και Λάρνας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 102 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 28 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

 
Ήδη από τις 12:26 το μεσημέρι της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά.

 
Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη και εκφράζονται εύλογες ανησυχίες για το μέγεθος της καταστροφής. Έμπειροι εθελοντές δασοπυροσβέστες μιλούν για μια από τις πιο μεγάλες, πιο επικίνδυνες και πιο δύσκολες να ελεγχθούν φωτιές, των τελευταίων ετών στη Ρόδο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00)

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν έξι ενάερια μέσα και έκανε έκκληση για ενίσχυση των πτητικών μέσων.

 
Στον πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά όσους εγκατέλειψαν τα χωριά Διμυλιά, Σάλακο, Ελεούσα λόγω της προληπτικής εκκένωσης, ο Δήμος γνωστοποίησε πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία του κόσμου.

 
Όπως επίσης ανακοινώθηκε, αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νησί 7 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς