Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη. Η δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη ότι βρισκόταν σε διακοπές στην Πάτμο, και οι δηλώσεις του για την έφιππη και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.


Οι παραθαλάσσιες εξορμήσεις αναψυχής την ώρα που η χώρα έδινε τη μάχη με τις φλόγες έδειξαν στον Νότη Μηταράκη την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα.

Παρότι η απουσία του από τον συντονισμό τις ημέρες των πυρκαγιών δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου ο κόμπος έφτασε στο χτένι το πρωί της Πέμπτης οπότε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης εθεάθη σε παραλία της Πάτμου.

Παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους»
Λίγο μετά το μεσημέρι, ο Νότης Μηταράκης καρατομείται και το χαρτοφυλάκιο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Βαφτίζουν ‘’προσωπικούς λόγους’’ παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του, όταν η χώρα καίγεται», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλά μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για ‘’προσωπικούς λόγους’’, σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;».

«Πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας»
«Πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας του επιτελικού κράτους», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

«Οι καλοκαιρινές διακοπές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, εν μέσω πυρκαγιών είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών του ‘’καλοκουρδισμένου’’ επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Η ΝΔ διακατέχεται από ‘’ταυτοτική κρίση’’ και όχι κρίση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», ανέφερε η Ελληνική Λύση.

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας αρμόδιος για ζητήματα Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης στη θέση του Γιάννη Οικονομου.

Το παρασκήνιο της αποπομπής από την κυβέρνηση
Η παραίτησή του κ. Μηταράκη έρχεται μετά από την επιλογή του να είναι διακοπές σε ένα σκάφος στην Πάτμο την Τετάρτη και για τρεις ημέρες, όπου και επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ η χώρα αντιμετώπιζε τη λαίλαπα των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο κ. Μηταράκης εμφανιζόταν στο Συντονιστικό Κέντρο όμως φέρεται να έλλειπε συγκριμένες ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μηταράκης έφυγε διότι εκείνη την ώρα το μέτωπο των πυρκαγιών δεν ήταν μεγάλο ενώ επέστρεψε την Πέμπτη το πρωί αφού είδε πως οι πυρκαγιές εντείνονται.

Ρόλο σε αυτήν την απόφαση όμως, φέρεται να έπαιξαν και οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μητάρακη για την έφιππη αστυνομία.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τη δική του θέση ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ορκίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Ακολούθησε η παράδοση του υπουργείο από τον κ. Μηταράκη.

Από την άλλη, απόλυτη στήριξη φαίνεται πως έχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ  και ο αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.