Τιτάνια μάχη με τις φλόγες σε τρια μεγάλα μέτωπα δίνουν από το μεσημέρι οι πυροσβέστες στην Ηλεία.
Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Ηλεία.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν και δίνουν μάχη σε 4 πύρινα μέτωπα, σε 4 διαφορετικά σημεία: Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1 το μεσημέρι, όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική για διπλό μέτωπο σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις σε Βαρβάσαινα και Καρούτες.

Οι φωτιές μπήκαν η πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας.

Εναέρια μέσα ρίχνονται στην μάχη της κατάσβεσης.

Το πράσινο του πευκοδάσους χάνεται μέσα στις πύρινες φλόγες.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού και φλόγας σκεπάζει την πολύπαθη Ηλεία.

Ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες κλείνει.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ένας πολίτης ο οποίος βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, το 112 στέλνει μήνυμα για προληπτική εκκένωση στους κατοίκους των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα. Οι πολίτες κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

Λίγο αργότερα ένα νέο μέτωπο ξεσπά κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από ξενοδοχειακή μονάδα.

Την ίδια στιγμή δίνεται εντολή για εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα στην Αρχαία Ολυμπία για να προλάβουν τo νέο μέτωπο.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και του Κρόνιου λόφου, για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Η φωτιά καίει με μανία ότι βρει στο πέρασμά της.

Πυροσβέστες και εθελοντές με μάνικες στα χέρια κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν την φωτιά. Μπήκαν μέσα στην πλαγιά, σε μια δύσβατη περιοχή και περιόρισαν την πυρκαγιά.

Προσήχθη ύποπτος για την πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία.
Εν τω μεταξύ στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει προσαχθεί ένας ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος κινούταν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν ότι επιχείρησε να βάλει φωτιά.