Ένα φίδι, του είδους Pantherophis guttatus (Corn Snake), απομάκρυνε η πυροσβεστική υπηρεσία από διαμέρισμα στη δυτική Θεσσαλονίκη.


Το περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση σε ομάδα εθελοντών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ασχολείται με εξωτικά ερπετά και σύμφωνα με την οποία πρόκειται για είδος ερπετού που συναντάται στην Αμερική και εικάζεται ότι ξέφυγε από φυλασσόμενο χώρο.

Όπως επισημαίνει η Herpetofauna, πρόκειται για Corn Snake, είδος πολύ συνηθισμένο στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων, το οποίο πιθανότατα ξέφυγε από γυάλα κοντινού σπιτιού.

 

Δείτε την ανάρτηση της Herpetofauna.gr

Κάθε χρόνο, άνοιξη και καλοκαίρι είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχεδόν καθημερινά για αναγνώριση και απομάκρυνση φιδιών από κατοικημένες περιοχές στον νομό Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο).

Η σημερινή κλήση αφορούσε ένα αμερικανικό φίδι πετ που πιθανότατα ξέφυγε από γυάλα και βρέθηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αφού κλήθηκε το 199, το προσωπικό της Π.Υ. περισυνέλεξε και απομάκρυνε το τυχερό στην ατυχία του φίδι. Πρόκειται για Corn Snake, είδος πολύ συνηθισμένο στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων.
Αναζητείται ο κηδεμόνας του, ο οποίος προφανώς ζει πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το ζώο.