Σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διατάχτηκε από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σχετικά με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, ενώ η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Από τη διαδικασία αυτή αναμένεται να προκύψουν και οι πιο σημαντικές απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις επόμενες ώρες αναμένεται και η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

Ο θάνατος της νεαρής κοπέλας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο, ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία.

Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και προκαλεί πέρα από ερωτήματα και σοβαρούς προβληματισμούς.