Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ο 38χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Ρόδο με τις κατηγορίες της επίθεσης εναντίον της εν διαστάσει συζύγου της και του γιού τους. 

Ο άνδρας οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και του αποδόθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού με άσκηση σωματικής βίας, αλλά και για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Κατηγορείται επίσης για πρόκληση σωματικών βλαβών στον ανήλικο γιο του.

Ο 38χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στον 38χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων στο χωριό όπου διαμένει η 33χρονη εν διαστάσει σύζυγός του, καθώς και η παρακολούθηση σε κέντρο συμβουλευτικής.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνδρας έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 33χρονης, καθώς φέρεται ότι είχε επιχειρήσει να την πνίξει με μαξιλάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ψυχολογικά προβλήματα που εδώ και κάποια χρόνια, λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων αντιμετωπίζει, αλλά και στο γεγονός πως το σπίτι όπου διαμένει η οικογένειά του είναι δικό του από τον πατέρα του.


Ο 38χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από τις αρχές του 2023 που βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του όχι μόνο τους έχει παραχωρήσει το σπίτι για να μένουν, αλλά και βοηθάει οικονομικά όσο περισσότερο μπορεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της ιδίας και των τριών παιδιών τους, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Αναφορικά με το πρόσφατο συμβάν, ο 38χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, και ανέφερε ότι αρχικά τηλεφώνησε στη σύζυγό του για να ρωτήσει για το σχολείο των παιδιών που άρχιζε την επόμενη ημέρα, και όταν εκείνη του μίλησε ψυχρά και με άσχημο τρόπο τότε πήγε από κοντά.
Όταν όμως έφτασε στο σπίτι,  βρήκε τον καναπέ πίσω από την πόρτα και την 33χρονη κρυμμένη σε άλλο δωμάτιο ενώ τα παιδιά φώναζαν.


Ο 38χρονος επισήμανε πως ουδέποτε θα έκανε κακό στα παιδιά του και πως όταν το ένα του παιδί άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση τον χτύπησε στο χέρι και του έδωσε δύο χαστούκια στο μάγουλο, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξανασυμβεί.

Το περιστατικό με το μαξιλάρι
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 38χρονος συλλαμβάνεται για ενδοοικογενειακό επεισόδιο και άλλα αδικήματα σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, αφού το ίδιο είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό που, σύμφωνα με τον 38χρονο κατηγορούμενο, φέρεται να οφειλόταν σε παρεξήγηση, σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου του 2021 το βράδυ στο πλαίσιο ενός καβγά που είχε το ζευγάρι στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Η 33χρονη άμεσα προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, στην οποία φέρεται να επικαλείται ότι ο 38χρονος επιχείρησε να την πνίξει με ένα μαξιλάρι.

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 38χρονος να προσαχθεί ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Ο 38χρονος μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.