Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε την Παρασκευή 15/9, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ένας 37χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 37χρονος, κάτοικος Ζακύνθου, συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για βιασμό 19χρονης Βρετανίδας σε ξενοδοχείο του Λαγανά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ζακύνθου, η 19χρονη κατήγγειλε ότι πήγε στο δωμάτιό του και εκείνος της έδωσε να εισπνεύσει αμπούλες αερίου γέλιου, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και ο άντρας να βρει την ευκαιρία να την βιάσει χωρίς εκείνη να μπορέσει να αντιδράσει.

Κατά την έρευνα στο δωμάτιο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • 45 φυσίγγια διαμετρήματος 32mm και
  • 2 αμπούλες αερίου γέλιου (laughing gas), με συσκευή εκτόνωσης, καθώς και πλήθος μπαλονιών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Αυγούστου οι αρχές είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 20.160 χιλιάδες αμπούλες αερίου γέλιου, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ξενοδοχείο έπειτα από πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου πουλούσε αμπούλες αερίου γέλιου στους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες που διέμεναν σε αυτό και τις είχε και εκτεθειμένες σε ένα ράφι στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου.

 
Όλα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατασχέθηκαν και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο Έλληνα νόμιμο εκπρόσωπο της τουριστικής επιχείρησης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.