Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 74χρονου, που σκότωσε τον 50χρονο γείτονα του, στον Άγιο Παντελεήμονα, μπροστά στα μάτια της οικογένειας του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί.

Νωρίτερα, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να απέδωσε την πράξη του στο ποτό: «Δεν φταίω εγώ. Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό. Το ήπια και έγινα χάλια και έτσι πήγα σπίτι τους. Εξαιτίας αυτού τον σκότωσα. Σαν κάτι να με ώθησε», είπε χαρακτηριστικά.

 
Το χρονικό του εγκλήματος
Ο δράστης, διασκέδαζε νωρίτερα μαζί με τα, Γεωργιανής καταγογής, θύματα. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, επέστρεψε στο σπίτι του και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ξαναπήγε λοιπόν στο σπίτι των Γεωργιανών να τους ζητήσει εξηγήσεις, αφού, όπως ισχυρίστηκε, κάτι του είχαν βάλει στο ποτό.
Εκεί, παρουσία της 12χρονης κόρης του ζευγαριού πυροβόλησε τον άνδρα και τη 45χρονη γυναίκα. Εεκείνη την ώρα στο σπίτι βρίσκονταν και οι δύο φίλες της 12χρονης.
Ο άτυχος 50χρονος εξέπνευσε αμέσως, ενώ η σύζυγος του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στην ωμοπλάτη.