Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Για τη μητέρα του κοριτσιού παραπέμπεται με βούλευμα σε δίκη, καθώς προέκυψε σε βάρος της μία ακόμα κατηγορία.

Οι δικαστές έκριναν πως η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού διακινούσε ηλεκτρονικά, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, υλικό με την κόρη της γυμνή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να προσδιοριστεί εντός των ημερών και στο «σκαμνί» αναμένεται να καθίσουν 26 κατηγορούμενοι, όλοι προσωρινά κρατούμενοι.

 
Πιο συγκεκριμένα, με το βούλευμα παραπέμπονται τόσο ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της της  υπόθεσης, Ηλίας Μίχος,καθώς και η μητέρα του κοριτσιού. Και οι δύο θα δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μαζί με τους 24 φερόμενους ως «πελάτες του Μίχου» στα ραντεβού της φρίκης.


Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το βούλευμά τους (2865/2023), αποδίδουν στα δύο κεντρικά πρόσωπα σοβαρότατες κατηγορίες, που για τον Μίχο αφορούν βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, προστίθεται και η κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας σε βάρος ανηλίκου. Οι δικαστές έκριναν πως η 37χρονη μητέρα διακινούσε ηλεκτρονικά, έναντι αμοιβής, υλικό με την κόρη της γυμνή.

Οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές, με γνώμονα ότι μέσα στον μήνα Οκτώβριο συμπληρώνονται, ειδικά για τους βασικούς κατηγορούμενους, 12 μήνες προσωρινής κράτησης, κινητοποιούνται για τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης με στόχο η εκδίκαση της υπόθεσης, με τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα έχει ως πολυπρόσωπη δίκη, να ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση των 18 μηνών, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, καθώς είχε γίνει διαχωρισμός των υποθέσεων με κριτήριο και πάλι τα όρια προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων.