Σε συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 23χρονος, επειδή διακίνησε άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο 17χρονης, καταφέρνοντας να αποκτήσει πρόσβαση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπως επίσης για κατοχή και διακίνηση του υλικού αυτού, ενώ τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Θεσσαλονίκη. Ο κατηγορούμενος απέκτησε  πρόσβαση στον λογαριασμό της παθούσας, μέσω φίλων του, που τον είχαν «χακάρει».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, διακίνησε πάνω από 10 φωτογραφίες και δύο βίντεο με προσωπικές στιγμές της νεαρής τότε μαθήτριας.
Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων ακόμα τέσσερα άτομα, που κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος ήταν ανήλικοι.

Η παθούσα, 22 ετών σήμερα, περιέγραψε τον εφιάλτη που ζει μέχρι και σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι επηρεάστηκε τόσο η σωματική όσο και η ψυχική της υγεία, ενώ το υλικό αυτό -σύμφωνα με την ίδια- διακινήθηκε ακόμη και σε άτομα του περιβάλλοντός του.
Φίλη της μάλιστα ανέφερε πως εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, η νεαρή κοπέλα έγινε αντικοινωνική, χαρακτηρίζοντας ως τρομακτικό αυτό που πέρασε και περνάει.
«Ήθελε να αυτοκτονήσει, δεν έτρωγε» κατέθεσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο 23χρονος παραδέχθηκε μόνο την κατοχή του υλικού, όταν του το έστειλε φίλος του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τη νεαρή παθούσα.