Σε εγρήγορση ενόψει του χειμώνα και της αυξημένης μεταδοτικότητας κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων  βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, Ο αριθμός των διασωληνωμένων (περισσότεροι από 50) τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελεί ένα «καμπανάκι» για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, υπενθυμίζοντας την επικαιροποίηση του εμβολιασμού, με τα ραντεβού για αναμνηστική δόση που έχουν προγραμματιστεί να είναι χιλιάδες. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και ο αντιγριπικός εμβολιασμός που από μεθαύριο, 1η Νοεμβρίου, θα γίνεται χωρίς συνταγή σε ό,τι αφορά στο συμβατικό εμβόλιο.


Ο εμβολιασμός δίνει την ευκαιρία ελέγχου της πίεσης που αναμένεται να δεχθεί το Σύστημα Υγείας τους επόμενους μήνες, όταν η θερμοκρασία θα πέσει και ο συγχρωτισμός θα αυξηθεί στους εσωτερικούς χώρους.

Ήδη τα νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονται σημαντικές ροές ασθενών με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσηλεύονται συνολικά περισσότεροι από 880 ασθενείς. Την εβδομάδα από τις 16 Οκτωβρίου έως και τις 22 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 1065 νέες εισαγωγές, αριθμός που παρουσίασε αύξησηκατά 12% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες, αλλά μείωση συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ.