Ο 21χρονος Γεράσιμος Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών, ταξιδεύει σήμερα για τις ΗΠΑ, με ειδική πτήση μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ βρίσκεται στη Λάρισα από χθες το βράδυ και εφόσον η προετοιμασία του Βολιώτη φοιτητή εξελιχθεί όπως όλοι εύχονται, τότε ο νεαρός θα ταξιδέψει για τη Βοστώνη, προκειμένου να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο Κέντρο με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, η οποία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 57 επιβάτες να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 181 τραυματίστηκαν.

Ο 21χρονος φοιτητής ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της τραγωδίας και τραυματίστηκε σοβαρά.
Έκτοτε, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δίνει τη δική του μάχη  για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλευρό του το επιστημονικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΓΝΛ, ενώ για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας, αλλά επέστρεψε τελικά ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.