Έξι ανήλικοι συνελήφθησαν σε Ψυχικό και Χολαργό για ληστεία σε βάρος ανηλίκων και φθορές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία, σε σχολικό συγκρότημα.

Ληστεία στο Ψυχικό

Στο μεταξύ, άλλοι δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ., για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν 3 ανήλικους, 15 και 16 ετών, και με γροθιές και κλωτσιές, κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν κατάφεραν να τους εντοπίσουν σε κοντινό σημείο. Οι ανήλικοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν 2 εκ των δραστών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε στον περιβάλλοντα του συμβάντος χώρο, βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου.

Χολαργός

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανήλικοι μπήκαν στο σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία, στον Χολαργό.

Περίοικοι που είδαν τι συμβαίνει ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Μπήκαν στο σχολικό συγκρότημα και όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους 4 ανήλικους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των βανδαλισμών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.