Παρ’ ολίγον να πέσει θύμα απάτης ένας πατέρας που δέχτηκε τηλεφώνημα για υποτιθέμενο τροχαίο, στο οποίο είχε εμπλακεί η κόρη του τραυματίζοντας ένα μικρό κορίτσι.

«Με πήραν τηλέφωνο στο κινητό μου και μου είπαν ότι η κόρη μου έχει ένα ατύχημα και χτύπησε ένα κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής 7 ετών και είναι στο νοσοκομείο σοβαρά ή μάλλον έχει αποβιώσει», είπε ο πατέρας μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» του MEGA.

Είναι πολύ εύκολο, ειδικά όταν δέχεσαι τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα, οι απατεώνες να σε πιάσουν στον ύπνο και να τους πιστέψεις. Τα περιστατικά πολλά και ο τρόπος δράσης της σπείρας γνωστός. Ισχυρίζονται πως κάποιος από την οικογένεια έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό γιατί κινδυνεύει να μπει στη φυλακή ή για να χειρουργηθεί.

Στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα, μία γυναίκα παρίστανε την υπαστυνόμο για να γίνει πειστική. «Μου είπε ότι είναι η αστυνόμος τάδε, μία Αντωνιάδου» είπε ο πατέρας της κοπέλας.

«Εγώ έκανα πως πανικοβλήθηκα, πω πω το παιδί μου λέω πού έμπλεξε, κι αυτή, η υποτίθεται αστυνόμος, μου λέει μην ανησυχείτε».

Εκείνη του είπε πως η οικογένεια του μικρού κοριτσιού που βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα έχει κάνει μήνυση και ζητάει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να την αποσύρει. «Ζητάει 200.000 ευρώ, αλλιώς θα πάει φυλακή η κόρη σας».

Ο πατέρας της κοπέλας αντιλήφθηκε την απάτη και ζήτησε να του δοθεί λίγος χρόνος μέχρι να μαζέψει τα χρήματα.

«20.000 ευρώ να δώσεις και καθάρισες»

Τότε άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους απατεώνες. Η δήθεν αστυνομικός τον καθησύχασε και να του είπε πως θα βρεθεί μία λύση αρκεί να συνεργαστεί μαζί της.

«Μου λέει, 20.000 ευρώ να δώσεις και καθάρισες». Της απαντώ ότι «δεν έχω εγώ τόσα χρήματα» και με ρωτάει «πόσα χρήματα έχετε;». Τον ρώτησε επίσης το όνομα της κόρης του κι εκείνος, υποψιασμένος, της είπε ότι την κόρη του τη λένε Αλεξάνδρα, ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Αρετή.

«Εκεί κατάλαβα ότι είναι όλα ψέματα», είπε ο πατέρας.

«Τα παίρνεις τα χρήματα μου λέει, τα βάζεις σε μία σακούλα να μη φαίνονται και θα τα φέρεις λέει όπου θα σου πούμε. Ξεκινάς και φεύγεις και θα έρθεις στην πλατεία Καραϊσκάκη, είναι το τάδε ξενοδοχείο, ακριβώς από την απέναντι πλευρά θα σε περιμένουμε για να λήξουμε το θέμα».

Ο άνδρας, αφού σιγουρεύτηκε ότι πρόκειται για πλεκτάνη, ζήτησε λίγο χρόνο να μαζέψει τα χρήματα και κάλεσε την αστυνομία. Με τις υποδείξεις των Αρχών έκλεισε ένα ραντεβού με τους απατεώνες, αλλά αντί για εκείνον θα έφτανε στο σημείο η αστυνομία.

Οι απατεώνες, όμως, κατάλαβαν το σχέδιό τους και εξαφανίστηκαν.

Κάποιοι άλλοι όμως δεν ήταν τόσο υποψιασμένοι.