Στη σύλληψη τριών ατόμων τα οποία προέβαιναν σε παράνομες αισθητικές επεμβάσεις προχώρησαν το Σάββατο (9/12) οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Μία αισθητικός και η βοηθός της έκαναν επεμβάσεις χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, επεμβάσεις οι οποίες πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια σεμιναρίου σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Συνελήφθη και ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της συγκεκριμένης εταιρείας.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους, ενώ φέρεται πως δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.615 ευρώ, τα παράνομα προϊόντα και μπλοκ σημειώσεων.

Σε βάρος της αισθητικού και της βοηθού της, καθώς και σε βάρος των δύο συνιδιοκτητών της εταιρείας, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Οι συλληφθείσες και ο συλληφθείς οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.