Ένα σημείωμα που προκάλεσε φρίκη βρέθηκε κολλημένο στην πόρτα του δωματίου ενός 8χρονου αγοριού στο Ιλινόις, όταν η αστυνομία κλήθηκε να επέμβει έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση του παιδιού από τους γονείς του: "Μη δώσεις καθόλου φαγητό στον Νέιβιν"!

 
Για τον 8χρονο Νέιβιν όμως ήταν ήδη πολύ αργά.
Ήταν κυριολεκτικά αποστεωμένος, έφερε εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού και δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν. Ο Νέιβιν Τζόουνς πέθανε σε ηλικία 8 ετών από ασιτία, θύμα των ίδιων του των γονιών.

 
"Μη δώσεις καθόλου φαγητό ή νερό στον Νέιβιν! ΜΗΝ τον αφήσεις να βγει από το δωμάτιο! Έχει ό,τι χρειάζεται μέχρι να ξυπνήσω!"
Το παιδί είχε αποστεωθεί καθώς οι ίδιοι του οι γονείς το άφηναν κυριολεκτικά να πεθάνει από την πείνα. Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η δίκη των γονιών του, της 37χρονης Στέφανι Τζόουνς, η οποία έχει δηλώσει ένοχη για τις πράξεις της για να αποφύγει τα ισόβια συμφωνώντας ταυτόχρονα να καταθέσει εναντίον του πατέρα του παιδιού.
Η μητέρα είναι μετά από αυτή τη συμφωνία, αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη, ενώ ο Μπράντον Γουόκερ, 41 ετών, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είναι αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι όπου κατοικούσε ο Νέιβιν με τους γονείς τους στην Πεόρια του Ιλινόις έγινε στις 29 Μαρτίου 2022. Ένα μήνα νωρίτερα, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει έλεγχο στο σπίτι για να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού. Δεν εντόπισαν όμως εγκαίρως το δωμάτιο της φρίκης.

Ο Νέιβιν βρέθηκε κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο, λερωμένος από τα ούρα του και τα περιττώματά του. Το άτυχο αγόρι ζύγιζε μόλις 13 κιλά. Όπως κατέθεσε ιατροδικαστής που τον εξέτασε, κάτω από το δέρμα του είχε ολική απώλεια λίπους, ενώ σε όλο του το σώμα, πρόσωπο, χέρια και πόδια, είχε εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε την κατάσταση μέσα στο δωμάτιο του παιδιού ως "αηδιαστική και αξιοθρήνητη". Μονάχα ένα κρεβάτι κι ένα παιχνίδι, εντοπίστηκε επίσης το σχοινί που τον έδεναν για να μην βγαίνει από το δωμάτιό του, ενώ την άδεια ντουλάπα του δωματίου του ο άτυχος Νέιβιν τη χρησιμοποιούσε για τουαλέτα, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σπίτι που περιγράφηκε ως καλά επιπλωμένο, με γεμάτο ψυγείο και ντουλάπια.

Η αστυνομία κλήθηκε να επέμβει όταν η μητέρα του Νέιβιν διαπίστωσε ότι ο γιος της είχε χάσει τις αισθήσεις του και το σώμα του ήταν παγωμένο.