Για απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός 15χρονου από τη Συρία, κατηγορούνται δύο Ιρακινοί, 29 και 26 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Λέρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο τέλος Μαΐου 2018 και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις Διωκτικές Αρχές από τον 15χρονο.
Σε βάρος των δύο Ιρακινών ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματοςγια απόπειρα βιασμού (για τον 29χρονο) και απλή συνδρομή στην απόπειρα βιασμού (για τον 26χρονο).

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, τόσο οι δύο Ιρακινοί όσο και ο ανήλικος Σύριος διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο.

Το χρονικό της απόπειρας

Στις 29 Μαΐου 2018 στις 4.30 τα ξημερώματα, ο 29χρονος Ιρακινός κατηγορείται ότι εισήλθε στον οικίσκο όπου διέμενε μόνος του ο ανήλικος και εκεί τον ακινητοποίησε, προσπαθώντας να του αφαιρέσει τα ρούχα, με πρόθεση να τον εξαναγκάσει να έλθει σε παρά φύση επαφή μαζί του.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις απεχθείς ορέξεις του, καθώς ο ανήλικος Σύριος αντιστάθηκε σθεναρά, τον απώθησε και βγήκε έξω από τον οικίσκο καλώντας βοήθεια.
Ο έτερος Ιρακινός (ο 26χρονος) κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απόπειρα βιασμού, καθώς φέρεται ότι την ώρα που ο 29χρονος συγκατηγορούμενός του βρισκόταν μέσα στον οικίσκο, εκείνος ήταν απ’ έξω, επόπτευε τον χώρο και ήταν σε ετοιμότητα για να ειδοποιήσει τον συγκατηγορούμενό του για την έλευση τρίτων.

Μετά τις απολογίες τους, οι δύο αλλοδαποί είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.