Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα, μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Ρεθύμνου, ένας 22χρονος άνδρας, ο πρώτος από τους 12 κατηγορούμενους για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 15χρονης στον Μυλοπόταμο Κρήτης.

Σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος υποστήριξε ότι όντως είχε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, αλλά με την συναίνεσή της και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως είναι ανήλικη, έχει ασκηθεί δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στην Ανακρίτρια παρουσιάστηκε σήμερα και ένας 19χρονος, ο οποίος υποστήριξε πως είχε σχέση με την ανήλικη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.
Οι 12 κατηγορούμενοι, ηλικίας από 17 έως 30 ετών, θα κληθούν να απολογηθούν διαδοχικά μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η σοκαριστική κακοποίηση του κοριτσιού άρχισε να αποκαλύπτεται μετά από ανώνυμη καταγγελία που έλαβε προ εξαμήνου το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην εθνική γραμμή υποστήριξης, την οποία διαβίβασε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου, όπου ξεκίνησαν συντονισμένα και με διακριτικότητα οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η ανήλικη κατέθεσε συμπληρωματικά στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.
Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού και ελέγχουν εξονυχιστικά όλες τις συνομιλίες της και υπάρχει πιθανότητα πολύ σύντομα να βρεθούν στο αστυνομικό τμήμα για καταθέσεις και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού, όπως εικάζεται, είναι πολλοί οι άντρες που ζητούσαν ερωτικό ραντεβού με το κορίτσι.