Δεκάδες φοιτητές, με πανό στα χέρια, μπήκαν σήμερα στο χώρο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ζητώντας να ανακληθεί η ανατολή καθηκόντων στην οποία τέθηκε υπάλληλος του Πανεπιστημίου που δήλωσε ότι συμμετείχε στο black out του server προκειμένου να μη πραγματοποιηθούν οι διαδικτυακές εξετάσεις.


Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές διαμαρτύρονται στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ για την απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος να αναστείλει από τα καθήκοντα του συμβασιούχο υπάλληλο που δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο μπλακ άουτ που προκλήθηκε στον κεντρικό server του Ιδρύματος το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες διαδικτυακές εξετάσεις.

Ποιος «έριξε» τον server;
Συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κατάγγειλε πως ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Στάθης Ευσταθόπουλος ήταν εκείνος που έδωσε την έγκριση για να «πέσει» ο server προκαλώντας χάος στις ψηφιακές εξετάσεις 4 σχολών του Ιδρύματος.

Από την δική του πλευρά ο αντιπρύτανης μιλώντας στο MEGA κάνει λόγο για ψεύδη και απειλεί με μηνύσεις, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος είναι αυτός που έχει αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ, αλλά και τη διενέργεια της ΕΔΕ.

«Τους είπα ότι αυτά που κάνετε είναι δολιοφθορά και παράνομες ενέργειες και να σηκωθείτε να φύγετε από εκεί πέρα να λειτουργήσει ο server για να μπορέσει να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο».

Καζάνι που βράζει παραμένουν τα πανεπιστήμια με τους φοιτητές να συνεχίζουν τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στο επίμαχο νομοσχέδιο.

 

 

πηγή: megatv.com