Στην Πάτρα βρίσκεται από σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου της ίδιας οροομάδας, σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το διοικητή της Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έπειτα από ιχνηλάτηση, πρόκειται να εμβολιαστούν 20 επαφές των τριών φοιτητών που νόσησαν. Παράλληλα το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις των φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν στα τμήματα όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη στις στενές, αλλά και τις ευρύτερες επαφές των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, αφού οι υγειονομικές αρχές έχουν τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το περιβάλλον είναι απολύτως ασφαλές».

Κρίσιμη η κατάσταση του φοιτητή
Όσον αφορά τον 20χρονο φοιτητή που προσβλήθηκε, η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ακόμα κρίσιμη, ενώ το δεύτερο κρούσμα, η φοιτήτρια, νοσηλεύεται, πλέον, εκτός ΜΕΘ στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και η εξέλιξη της νόσου είναι σταθερά θετική.

Τα τρία νεαρά παιδιά νόσησαν από μηνιγγίτιδα με λίγες ημέρες διαφορά το ένα από το άλλο και παρά το γεγονός ότι δεν συνδέονται άμεσα μεταξύ τους εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, γεγονός το οποίο εμπίπτει στον ορισμό της έξαρσης κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.