Επαναλειτουργία των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών, μετά τις γιορτές προέβλεψε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε ο κ. Γώγος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμη σε αποφάσεις, αλλά με υπάρχοντα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές και ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί και με τα δημοτικά σχολεία.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», είπε χαρακτηριστικά.

Στο συγκεκριμένο θέμα οι απόψεις είναι αντικρουόμενος, και αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα που θα προκληθεί από το άνοιγμα των σχολείων, γεγονός που θα επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο ιικό φορτίο.

Ανέφερε επίδης πως θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή το λιανεμπόριο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, με προσοχή και μέτρα, να λειτουργήσουν ξανά και τα εμπορικά κέντρα.

Αναφορικά με την εστίαση, είπε ότι είναι μάλλον ο τελευταίος κλάδος που θα λειτουργήσει και κατά πως φαίνεται το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω.

«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό» είπε χαρακτηριστικά.