Την παράταση του lockdown, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αιτιολόγησε την απόφαση, λέγοντας πως υπάρχει ναι μεν υπάρχει σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, ωστόσο αυτή δεν γίνεται τους ρυθμούς που αναμενόταν και πολλά νοσοκομεία στη Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται πίεση.

Για το λόγο αυτό μετατίθεται χρονικά το "άνοιγμα" της οικονομικής δραστηριότητας. «Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 το πρωί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, χαρακτηρίζοντας την παράταση των γενικών υφιστάμενων μέτρων επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

?ροτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής" όπως είπε και εξέφρασε την ελπίδα από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Πιθανές ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

?πως ανέφερε ο κ. Πέτσας, οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ανακοινώσεις για σταδιακή άρση του lockdown να γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα παρακολουθήσουμε και αυτή την εβδομάδα, θα ακούσουμε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και ενδεχομένως θα υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».